Piximakey forklaret på 1 minut

Saml stativerne

Det lille stativ slås ud ved at hive de to halvdele fra hinanden, til bredden passer til dit device. Det store stativ samles ved at sætte de to ben i de to aflange huller i topdelen. Tip: Du kan bruge lidt modellervoks til at sætte din mobil eller tablet fast til stativet, så den bliver det samme sted.

Slå scenegulvet ud

Tag dåserne med modellervoks ud af kufferten og stil den på højkant. Tag derefter låget og skub det ind i de to riller på indersiden af kufferten - nu har du en scene, du kan flytte rundt. Brug de X-formede håndtag til at rulle et bagtæppe ned, så du får en pæn baggrund.

Find dine filmstjerner

Find dit yndlingslegetøj eller byg din egen figur. Modellervoksfigurer er sjove at arbejde med, da de kan formes helt frit. Andre gode materialer er piperensere eller tyk ståltråd, der både kan bøjes og holde formen, mens du tager et billede.

Byg din verden

Når du har fundet dine hovedpersoner, skal du finde ud af hvor din film foregår. Er det hjemme i deres stue, på en øde ø, i det ydre rum eller nede under havets overflade? Du bestemmer! Se i videoen nedenfor hvordan køkkengrej bliver til en rumstation:

Sådan bygger man en scene

Åbn appen og vælg kameravinklen

Brug det store stativ til at filme oppefra og det lille stativ til at filme ligeud. Når du åbner Piximakey-appen og starter en ny film, kan du straks se hvad kameraet ser. Sæt stativet, så du kun får din scene med - ikke siderne på kufferten eller andet, der "roder". Til sidst kan du sætte stativet fast på bordet med modellervoksklatter.

Tag et foto, flyt figuren - og gentag

Din film skabes ved at du tager et billede, flytter din figur en smule, tager endnu et billede, flytter figuren lidt endnu, og så videre. Appen viser dig et "spøgelsesbillede" af det sidste foto du tog, så du kan se hvor langt du rykker figuren. Husk at trykke play ofte, så du kan se dine billeder komme til live.

Læg lydeffekter og stemmer på

Når du er klar til at lægge lyd på din film, trykker du på mikrofonknappen i højre side af skærmen, og det fører dig til lydfasen. Her kan du holde den røde optageknap inde for at optage lyd. Lyden kan flyttes rundt eller smides ud - bare tryk på det billede hvor lyden starter, hold nede og træk den derhen hvor den skal være.

Tid til den store premiere

Når du er tilfreds med billede og lyd, trykker du på knappen i øverste højre hjørne af skærmen. På næste skærm kan du navngive din film og eksportere den som en videofilm, der gemmes i dit billedgalleri på telefonen eller tabletten. Så er du klar til at dele dit værk med verden - husk at lave popcorn!